Valpar, fodervärd och exteriörbedömning av fodertikar.

Snooze har äntligen fått sina valpar hos Kennel Trepés Gild i Nykvarn och det blev 5 stycken små fina sötnötter.

  •  2 Svart/Silver hanar.
  • 1 Peppar/salt hane.
  • 2 Peppar/salt tikar.

 Vi säger stort grattis till Snooze, Therese och även till oss eftersom fodervärdsavtalet nu är fullföljt och Snooze är nu vår egen!    

Alla valpar är tingande sen länge!

Det här med avel lämnar inga garantier och en tik får (enligt lag) ha fem kullar, men rekommendation är att ta 3-4 kullar beroende på tik och motivering till vad hon kan tillföra rasen. Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid avel, både här och nu, men även ett ansvar för framtiden och långsiktig planering.

Jag tror kombinationen Snooze (RLDN Pixbo Success) och Blizzard (Trepés Gild Blizzard) är en fantastisk kombination. Jag har träffat Blizzard flera gånger och gillar honom skarpt, han är en energisk, glad och social personlighet med vilja och driv i arbete, trevliga matte Annika har inga tävlingsambitioner, men de har en mycket aktiv vardag.

I kombination med lilla Snooze som är full i fart och vilja inför all aktivitet, lojal och kärleksfull mot sin familj, tror och hoppas jag dessa valpar kommer vara härliga individer för den som önskar en mer arbetande och aktiv dvärgschnauzer. Jag tror de kommer bli ”mycket hund” som en säger på hundspråk och med det menar att de kräver lite mer för att vara nöjda.

Jag vet att Therese valt valpköpare med tanke på deras intressen och jag ser fram emot att om något år få se dessa valpar på tävlingsplanerna.

Eftersom vi är fodervärdar åt Snooze och hennes två första kullar tillhör Trepés Gild planerar vi att köpa en av Svart/Silver hanarna till vår egen kennel. Vi kommer då söka en fodervärd till hanen.

Om det blir köp kommer vi veta om ett par veckor när vi ser hur de utvecklas, men vi har redan nu börjat söka efter en passande fodervärd. Till denna hane söker vi dig som är genuint intresserad av hund och har ambitionen att både träna och tävla. Du ser pälsvård som en positiv och rolig aktivitet, bor inte mer än max en timmes bilresa från Eskilstuna. Utöver det så är det viktigt med personkemi mellan oss, att vara fodervärd är samarbete och gemenskap som ska uppskattas av alla inblandade. Är du intresserad och känner att det är dig jag beskriver, skicka oss ett mejl och berätta om dig själv.

Mina två fodertikar Hjördis (Wie Humelies Knuffels) och Kaiza (Wie Humelies Kusjes) åkte på exteriörbedömning i helgen som var och det var en mycket trevlig tillställning.

Uppsala kennelklubb hade (återigen) arrangerat en trevlig och glad bedömning med full respekt för Covid-19, det var mycket välplanerat och ordnat så ingen skulle komma nära någon annan!

Hjördis fick många snälla ord av domaren men tyvärr så fick hon nedslag på sina bruna benhår och på grund av dem så fick hon bedömningen Good. Men som tur är så går de att jobba med och vi planerar att ha en helt svart Hjördis när utställningarna öppnar igen.

Kaiza fick även hon många snälla ord och tog med sig bedömningen Excellent. Hon hade fått CK om det inte var för hennes något lätta öron. Tyvärr så spänner hon upp dem när hon blir lite exalterad och de ser lättare ut än de faktisk är.

Både Hjördis och Kaiza uppförde sig exemplariskt och visa upp sina trevliga, trygga och sociala personligheter. Jag är så tacksam för deras fodervärdar Eva, Anne och Olle som verkligen ger Hjördis och Kaiza de mest kärleksfulla och bästa hem. Ni är bäst!!

Som ”kennelmamma” har jag inga mer krav på mina fodervärdar när det kommer till utställning än att hunden tar ett Excellent, så för mig är Kaiza nu klar. Men givetvis är jag glad om intresset för utställning hos fodervärdarna finns och uppskattar om de fortsätter ställa ut. Oftast ger en bra bedömning mersmak och en vilja att fortsätta, men det är som sagt upp till fodervärdarna att avgöra.

Dvärgschnauzerringen arrangerar en inofficiell aktivitetsutmaning i 4 nivåer graderat efter svårhetsgrad och jag som är en otroligt liten uppfödare som enbart haft 3 kullar varav de flesta valparna är nu 9 månader är så otroligt stolt som redan har 7 hundar som klarat nivå 1!
Jag hoppas alla mina valpköpare vill köra den utmaningen vars grundtanke är att uppmuntra aktivitet och träning för att lägga en god grund för ett bra samarbete mellan ägare och hund. 


SnoozevalparJPG  Snooze med sina nyfödda små valpar 

Blizzard 1JPG
Blizzard (Trepés Gild Blizzard) är pappa till Snooze valpar.

Knuffels-hjrdis1jpg
Fina Hjördis (Wie Humelies Knuffels) redo för bedömning 


Kusjes-Kaizabe 1JPG
Kaiza (Wie Humelies Kusjes) med sin rosett