Rallylydnad och slutspurten..

Nu går vi in i slutspurten, Whoops är idag på dag 55 (parningsdag är dag 1) och Lova på dag 54. 
Båda tikarna är riktigt stora och tunga, men de mår båda bra.
Whoops känns lite mer påverkad och har lite svårt ta sig i och ur säng och soffa, men nu sover jag med brudarna på madrass på golvet i det rum de senare kommer få ha ensamma för att kunna vara ifred med sina valpar. 

Nu tar vi tempen dagligen och lämnar dem inte ensamma överhuvudtaget, men än så länge är det lugnt på fronten, men det finns alltid möjlighet att valparna kommer tidigare än beräknat mitten på vecka 8 , det beror helt på när i löpet de blev befruktade, så vi är redo :) 

Vi har en hel del valpspekulanter och det glädjer oss verkligen. <3

I maj planerar vi Uppfödar MH och Valpträff för "Älsklingarna" och det ska bli så spännande och roligt!

Snooze och jag har i helgen som var, varit i Fagersta och tävlat Rallylydnad. Snooze har redan tagit titeln RLDF och vi skulle kunna flytta upp i Avancerad klass, men jag tycker det hoppet är väldigt stort och vi är inte ens nära att vara där än, så vi startade för att få en härlig känsla och en glad, trygg hud i tävlingssituation och det kan vi säga blev succé!! Snooze var som ett lyckligt litet popcorn och tyckte det var himla lattjo att tävla rally. :) 

Snooze har tidigare kunnat domarna som ett störningsmoment och förlorat fokus där, så jag pratade med domaren Maria Skoog innan och berättade att om jag upplever att hon blir störd, kommer jag diska oss och gå fram till domarna och belöna henne där. Jag är så glad över Marias respons på det, precis som det ska vara i rally, och hon ställde frågan om hur jag ville de skulle bemöta Snooze om det skedde. 
Nu gick det fint, som en kan se i protokollet nedan, men det är även en glad värme i Rally, där alla är glada, både hundar och folk, trevliga funktionärer, hjälpsamma domare och i allmänhet en skön avslappnad stämning.  

rally2019jpg