Livet i valphagen- det händer grejer hela tiden :)

Kram-kullen har stora händelserika dagar och var tydliga med att nu är valplådan urvuxen och nu är det dax att öppna upp, så vi har byggt om, flyttat runt och hoppas det blir bra.
De har sin lilla toalett på plats, mammas mat är utflyttad och mysiga hörnor finns att tillgå.. det ser så mysigt ut så en blir lite sugen på att flytta i där själv ;)

De har i helgen fått testa på smakportioner och det där med smakportioner var ju inga konstigheter, alla valparna smakade på nötfärs och äggula med förtjusning, och åt gjorde de alla från tallrik med gott mod.
Känns skönt att kunna avlasta lilla Whoops med matningen och ge henne lite egentid och möjlighet att få öka lite i vikten. Jag är ändå imponerad av att hon lyckas hålla sig med lite underhudsfett med tanke på den stora kull hon har och hur de äter och växer, trodde det skulle bli jobbigt för henne och hon skulle "försvinna" men tvärt om, hon ökar i vikt 
Nu både diar de och äter "riktig" mat, det vill säga väl uppblött valpfoder blandat med äggula och det slafsar de i sig, med betoning på slafsar för något vidare matskick har de då inte, men Whoops tvättar dem ordentligt efter maten.


 En annan sak jag uppmärksammat är att Whoops matar dem i omgångar, som olika sittningar på buffén, först äter 4-5 valpar, när de andra sover, sen går hon ut en stund och kommer tillbaka för att mata de som sov vid första sittningen, lustigt och imponerande, men framför allt smart eftersom det blir väldigt trångt när alla ska äta samtidigt. .
  


Idag har vi klippt klor och flyttat runt lite i hagen så den ska vara bättre planerad för små valpar som precis börjat "gå", vi har en låda som vi gärna ser att de uträttar sina behov i och den är nu placerad lite mer strategiskt i förhållande till den plats de valt att sova.


De har redan börjat visa lite olika personlighets drag och det absolut roligaste är nog att de börjat leka med varandra, eller ja, mer försöker leka, de ramlar lätt omkull. De har även börjat vifta på svansen och kommer gärna fram och myser i hop sig när vi kommer in i valphagen ;)


Puss-kullen har stora händelserika dagar framför sig och idag har de blivit avsmakade, i veckan kommer de förmodligen vara tydliga med att nu är valplådan urvuxen och få flytta ut i "stora hagen"


Till helgen kommer de testa på smakportioner och det ska blir roligt att se vad de säger om det, vi börjar med att ge nötfärs och äggula några gånger innan de går över på riktig mat anpassad för små valpmagar.
 Det ska även klippas klor och för Lovas del är det dax att fixa frisyren, men det kommer jag ta i omgångar så det inte blir för mycket för henne på en och samma gång. Lova gillar dock både ullkamning och trimning, men det tar ganska lång tid så det känns inte snällt göra det på en och samma gång..

En annan sak som är intressant är hur mycket som händer på så liten tid, Whoops Kram-Kull är född 5 dagar innan Pussarna och det är spännande att se skillnaden mellan dem, Kramarna kryper redan runt och upptäcker välden, de "busar" med varandra och viftar på svansarna. Så sött så en dånar lite :D


Det går alltid bra att ringa, maila eller smas oss om du har frågor, tankar eller funderingar, vi finns alltid för våra valpköpare

Kramarna

KramCollage 2020-03-05jpg


Pussarna
Puss Collage 2020-03-05jpg