Hundallergi och trimning, en sämre kombination.

Jag är allergisk mot pälsdjur och det kan ju då finnas en smula märkligt att jag har så många hundar, men jag är inte allergisk mot dvärgschnauzer :) 
Jag skulle säga, av erfarenhet från tiden med hästar, att det är fällande pälsdjur jag känner av mest och det räcker oftast med en allergi tablett för att jag inte ska vara en nysande snövlande snorgärs. 

Eftersom dvärgschnauzer är en trimras och jag försöker trimma själv så blir det just då en smula nysigt.
Ulkamningen och plocka päls klarar jag med en tablett men klippningen är värre, men det går ju bra eftersom det inte är så ofta, men jag brukar försöka trimma alla tre under samma period för att slippa ta allergitabletter som oftast gör mig slö och ger huvudvärk .

Bilden visar Snooze. trimmad av ett proffs- Therese på Kennel Trépes Gild.